Pong-pongan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hermit crabs
Temporal range: 136–0 Ma
Dardanus calidus
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
Subfilum: Crustacea
kelas: Malacostraca
ordo: Decapoda
Infraorder: Anomura
Superkulawarga: Paguroidea
Latreille, 1802
Families

Pong-pongan yaiku jinis kewan kang anduweni sikil cacah sepuluh lan saka keluarga Crustacea. Umume nduweni weteng kang mlungker lan empuk lan disingidake ono ing sakjerone omah keong segara.

Akeh-akehe spesies pong-pongan nduweni weteng dawa kang mlungker lan empuk ora kayadene urang kang nduweni weteng atos. Weteng kang empuk mau disingidake ana sakjerone omah keong kang digawa neng ndi wae. Ana ing omah keong kuwi mau uga, pong-pongan bisa nyingidake kabeh awake. Nalikane omah keong kang dinggoni wis ora nyukupi, pong-pongan banjur golek omah keong kang luwih gedhe kanggo pindah panggon. Ana pira-pira jinis pong-pongan kang nduweni tingkah kang nganeh-anehi : mlumpuk ana sawijining papan, banjur pong-pongan kang gedhe pindah marang omah keong kang luwih gedhe lan nglungsurake omah lawase kanggo pong-pongan liya kang luwih cilik. ngono iku mau nganti pong-pongan kang paling cilik uga nampa lungsuran.

Pong-pongan umume urip ana ing banyu utamane ing segara, saka pesisir nganti segara kang jero. Ana uga kang urip ing dharat senajan nalika ngendhog uga perlu nyemplung banyu. Akeh-akehe sesaba lan golek pangan ing wektu wengi (kewan nokturnal)

Hermit crab corcovado.jpg
Coenobita clypeatus1.jpg
Pagurus bernhardus.jpg
Coenobita clypeatus1.jpg
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pong-pongan&oldid=834099"