Pluru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amunisi modhèrn dumadi saka:
1. proyèktil pluru, sing ditémbakaké kanthi kacepetan dhuwur;
2. slongsong, sing dadi wadhah proyèktil pluru lan mesiu;
3. Propèlan, contoné mesiu utawa cordite;
4. Rim, bagéyan ngisor slongsong;
5. primèr, sing nyulut mesiu kanggo némbakaké proyèktil pluru.
Gambar:Bullet rim.jpg
Rim lan primèr jroning amunisi

Pluru (asal saka basa Portugis: pelouro atau pellouro), utawa kerep diarani pélor, utawa mimis iku sawijining proyèktil padhet (umumé kagawé saka logam timbel) sing ditémbakaké saka sawijining sanjata. Peluru ngrusak sasaran kanthi nembus nganggo tenaga kinètik sing diasilaké déning kacepetan dhuwur.

Galeri foto[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pluru&oldid=867068"