Pierre-Simon Laplace

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar déning Madame Feytaud, 1842

Pierre-Simon, marquis de Laplace (23 Maret 1749 - 5 Maret 1827) punika satunggiling ahli matématika lan astronom Prancis ingkang nelakaken téori bilih bumi mayuta-yuta taun kapengker kapisah saking srengéngé lan saya dangu kulit njawinipun garing lan tansaya atos. Ing taun 1773, ing sangajengipun Akademi Prancis, panjenenganipun mbuktèkaken bilih obahipun planèt-planèt punika stabil. Panemon Laplace sanèsipun inggih punika ing bidang integral kalkulus, diferensial terbatas, persamaan diferensial, lan astronomi. Panjenenganipun nemokaken Mekanika selestial, Ekuasi Laplace, Operator Laplace lan Transformasi Laplace.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.