Periodhe Nara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang
(Periode historis)

Jaman Nara (奈良時代 nara jidai?) (710 - 794) iku salah siji jaman jroning pambagéyan periodhe sajarah Jepang sing diwiwiti nalika kaisar wanita Genmei mindhahaké ibu kutha kakaisaran menyang Heijō-kyō (Nara) nalika taun 710, dumadi sakwéné 84 taun nganti kaisar Kanmu mindhahaké ibu kutha menyang Heian-kyō nalika taun 794.

Fujiwara Nofuhito dianggep duwé peran gedhé jroning pamindhahan ibu kutha menyang Nara. Nara dibangun miturut ibu kutha Tiongkok ing Chang'an. Nara dirancang minangka kutha pamaréntahan kanthi sebagéyan gedhé pedunungé arupa pegawé pamaréntah.

Sistem hukum Asuka kiyomihara lan Taiho ritsuryō sing wiwit dilakokaké ing jaman sadurungé dideleng manèh lan dirévisi supaya isiné selaras karo kahanan njero negara Jepang. Senajan paleksanaané isih jroning tahap coba-coba, ing jaman iki Jepang wis duwé tujuwan dadi negara hukum, sistem pamaréntahan pusat kanthi kakuwasan otokrasi ing tangan kaisar.

Nganggo kekuatan militere jepang jepang ngalahke cina (1894-1895) lan Rusia (1904-1905) lan jepang diakui yen negara gede. Jepang ugi Nginvasi korea (1990) ,njajah mansyuria (1931) lan nganakke pakta kaliyan jerman lan itali (1940). Neng ngisore kepemimpinane Perdana Mentri Jendral Tojo ,jepang nyerang (AS) ,Pearl Harbor (8 Desember 1941) lan daerah daerah lio seng nengisor kuasane AS lan INGGRIS.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Periodhe_Nara&oldid=833039"