Paul Walker

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paul Walker

Walker ing taun 2009 ing adicara pamutaran kapisanan Fast & Furious ing Alun-alun Leicester, London.
Lair Paul William Walker IV
12 September 1973
Glendale, California, A.S.
Pati 30 November 2013 (umur 40)
Santa Clarita, California, A.S.
Jalaran pati Kecelakaan lalu lintas
Pakaryan Aktor
Taun aktif 1985–2013
Putra/putri 1
Website
www.paulwalker.com

Paul William Walker IV[1] (lair 12 September 1973 – tilar donya 30 November 2013 kanthi umur40 taun) yaiku sawijining aktor saka Amerika Sarekat. Kang dadi misuwur karana ing taun 1999 kanthi dhuwe peran ana ing film Varsity Blues. Uga, panjenengané misuwur karana ndhuweni peran dadi Brian O'Conner jroning serial-serial film The Fast and the Furious. Film liyané kang kalebu dadi nominasi antara liya Eight Below, Into the Blue, She's All That lan Takers. Paul uga ndhuweni peran ing serial National Geographic Channel, Expedition Great White.

Tilar donya[sunting | sunting sumber]

Tanggal 30 November 2013, tabuh 15:30 (PST), Walker lan pendampingé kondur saka adicara amal mobil kang ditumpaki Porsche Carrera GT abang kang ora bisa dikendalikake ing njaba kendali lan nabrak pal lampu lan wit ing Valencia, Santa Clarita, California[2][3] Karana jeblokan kang banter mobil jeblig lan kobong .[4][5] Departemen Sheriff Los Angeles County nyatakake penumbang mobil tilar donya ing papan kadadean, salah sijiné korban yaiku Paul.[2][6]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

Taun Judul Peran Catatan
1986 Monster in the Closet Professor Bennett
1987 Programmed to Kill Jason
1994 Tammy and the T-Rex Michael
1998 Meet the Deedles Phil Deedle
1998 Pleasantville Skip Martin
1999 Varsity Blues Lance Harbor
1999 She's All That Dean Sampson
1999 Brokedown Palace Jason Uncredited
2000 Cithakan:Sortname Caleb Mandrake
2001 The Fast and the Furious Brian O'Conner
2001 Joy Ride Lewis Thomas
2002 Life Makes Sense If You're Famous Mikey
2003 Turbo-Charged Prelude Brian O'Conner Film pendek 6 menit pengantar film untuk 2 Fast 2 Furious
2003 2 Fast 2 Furious Brian O'Conner
2003 Timeline Chris Johnston
2004 Noel Mike Riley
2005 Into the Blue Jared Cole
2006 Eight Below Jerry Shepard
2006 Running Scared Joey Gazelle
2006 Flags of Our Fathers Hank Hansen
2007 Stories USA Mikey
2007 Cithakan:Sortname Tim Kearney
2008 Cithakan:Sortname Ben Garvey
2009 Fast & Furious Brian O'Conner
2010 Takers John Rahway
2011 Fast Five Brian O'Conner
2013 Vehicle 19 Michael Woods
2013 Fast & Furious 6 Brian O'Conner
2013 Hours Nolan
2013 Pawn Shop Chronicles Raw Dog
2014 Brick Mansions Damien Pasca-produksi
2014 Fast & Furious 7 Brian O'Conner Pasca-produksi

Televisi[sunting | sunting sumber]

Taun Irah-irahan (judul) Dadi Peran Catatan
1985 Highway to Heaven Eric Travers 1 episode
1986 Highway to Heaven Todd Bryant 2 episode
1986–
1987
Throb Jeremy Beatty 23 episode
1988 I'm Telling! Kontestan 1 episode
1990 Charles in Charge Russell Davis 1 episode
1991 Who's the Boss? Michael Haynes 1 episode
1992–
1993
Cithakan:Sortname Brandon Collins
1994 CBS Schoolbreak Special Dill 1 episode
1994 Cithakan:Sortname Jesse Hansen Episode pilot
1996 Touched by an Angel Jonathan 1 episode
2013 Shark Week Panjenengane dewe 1 episode

Video musik[sunting | sunting sumber]

Taun Artis Tembang
1997 The Mighty Mighty Bosstones "Wrong Thing Right Then"
2003 Ludacris "Act a Fool"

Bebungah lan nominasi[sunting | sunting sumber]

Tahun Penghargaan Kategori Film/Acara TV Hasil
2000 Young Hollywood Award Pendatang Baru Paling Menyenangkan – Pria Menang
2001 Hollywood Breakthrough Award Breakthrough Male Performance
Diterima pada Hollywood Film Festival
Menang
Young Hollywood Award New Stylemaker – Pria Menang
2002 MTV Movie Award Best On-Screen Team
Berbagi dengan Vin Diesel
The Fast and the Furious Menang
Breakthrough Male Performance Cithakan:Nom
2003 Teen Choice Awards Choice Movie Chemistry
Untuk Paul Walker dan mobilnya
2 Fast 2 Furious Menang
2009 Teen Choice Awards Choice Movie Actor: Action Adventure Fast & Furious Cithakan:Nom
2011 Teen Choice Awards Choice Movie Actor: Action Adventure Fast Five Cithakan:Nom


Catethan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paul_Walker&oldid=876755"