Panili

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vanilla planifolia
Vanilla planifolia saka Köhler's Medicinal Plants
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Orchidales
kulawarga: Orchidaceae
Genus: Vanilla
Species: V. planifolia
Jeneng binomial
Vanilla planifolia

Panili (Vanilla planifolia) iku tetanduran pangasil bubuk panili sing biasa didadèkaké pangarum panganan. Bubuk iki diasilaké saka wohé sing awangun polong. Tetanduran panili ditepungi sepisanan déning wong-wong Indian ing Meksiko, negara asal tetanduran mau.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panili&oldid=839372"