Pacar Banyu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pacar Banyu
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Ericales
kulawarga: Balsaminaceae
Genus: Impatiens
Species: I. balsamina
Jeneng binomial
Impatiens balsamina
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Pacar Banyu utawa Impatiens balsamina L yaiku tanduran kang asalé saka Asia Kidul lan Asia Kidul-wétan. Pacar banyu kalebu kulawarga Balsaminaceae. Tanduran iki wiwit dikenalaké ing Amérika ing abad 19. Tanduran iki kalebu tanduran taunan utawa rong taunan lan duweni kembang kang awarna putih, abang, biru terong, lan jambon. Wujud kembangé arep kaya kembang anggrèk kang isih cilik. Dhuwuré tanduran iki bisa nganti tekan 1 meter kanthi gagangé kang kandel lan godhongé kang bergerigi ing pinggiré. Jeneng dhaérah pacar banyu yaiku kimhong (Jakarta), pacar cai (Sunda), pacar foya (Bali). [1]

Oyod pacar banyu nduwèni kandhungan kimia cyanidin mono-glycoside. Kembangé nduwèni kandhungan anthocyanins, cyanidin, delphinidin, pelargonidin, malvidin, lan quercetin. Pacar banyu rasané pait lan asipat anget. Pacar banyu bisa kanggo nglancaraké sirkulasi getih, antiradhang, ngilangi rasa lara, kanggo ngobati rematik, oyodé bisa kanggo peluruh nalika haid. Déné kembangé bisa kanggo rematik sendhi abuh amarga kathuthuk, peluruh haid, lan radhang kulit. Nanging kanggo ibu-ibu kang lagi ngandhut ora entuk ngkonsumsi pacar banyu amarga bisa mbebayani janin.[2]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Wijayakusuma, Hembing. 2006. Resep Alami dari Pakar Herbal Atasi Asam Urat dan Rematik ala Hembing. Jakarta: Puspa Swara. ISBN 979-24-4807-1
  2. ^ (en)Huxley, A., ed. 1992. New RHS Dictionary of Gardening. Macmillan. ISBN 0-333-47494-5
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pacar_Banyu&oldid=831597"