Péntatonis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wonten ing jagad musik, tangga nada péntatonis utawi skala pentatonik inggih punika skala ingkang wonten gangsal not saben oktaf. Skala péntatonik menika kasebar ing donya tuladhanipun inggih menika ingkang kasebat tuning krar wonten ing Ethiopia saha gamelan wonten ing Indonésia.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Péntatonis&oldid=879501"