Nikolai II saking Rusia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nikolai II

Nikolai II ugi dipuntepungi mawi asma Nikolas II (basa Rusia Николáй Алексáндрович; Nikolai Aleksandrovich 6 Mei/18 Mei 186817 Juli 1918) punika Tsar pungkasan Kakaisaran Rusia. Pendhukung pulitik damai ing Eropah. Ing mangsa pamaréntahanipun kedadosan teror, lan kakacauan tansaya inggil. Panjenenganipun dipunpeksa supados nglampahaken konstitusi tumrap negrinipun, nanging mbatesi pengaruh lan kakuwasan Majelis Perwakilan. Panjenenganipun dipunpeksa mandhap saking tahta ing warsa 1917 nalika Révolusi Bolshevik lan dipunkunjara lan sedanten kukawarganipun, salajengipun sedaya dipunèksekusi.

Didhisiki déning:
Aleksandr III
Tsar Rusia
Kaisar lan Otokrat kabeh Bangsa Rusia]]

1 November 1894-15 Maret 1917
Diganti déning:
monarki dibusak
Didhisiki déning:
Aleksandr III
Raja Polandia
1 November 1894-15 Maret 1917
Diganti déning:
monarki dibusak
Didhisiki déning:
Aleksandr III
Adipati Agung Finlandia
1 November 1894-15 Maret 1917
Diganti déning:
vakum
Jabatan sabanjure diwengku dening
Pangeran Friedrich Karl saking Hessen minangka Raja Kapilih