Naomi Campbell

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Naomi Campbell

Campbell 2011
Lair 22 Mei 1970 (umur 43)[1]
Streatham, London, England
Ètnis British Jamaican
Pagawéyan Model, actress, singer, writer, designer
Dedeg ft 9 in (1.75 m)[2]

Naomi Campbell (lair 22 Mei 1970; umur 43 taun) yaiku supermodel, pemeran, penyanyi, lan pengarang Inggris, Kariré ning dunya model diawali awit dheweké ning umur 15 taun, lan ning sasi April taun 1986 dheweké dadi cover majalah model dunya, majalah model kang jenengé Elle lan nyusul ning sasi Augustus taun 1988, Naomi uga tampil ning cover majalah model saka Prancis, majalah kasebut jenengé French Vogue. [3]

Dheweké kuwi super model lan artis multi talenta mantan pacaré petinju Mike Tyson.[3] Dheweké tau tampil ora nganggo kelambi ning majalah Playboy lan pose kanthi karo adegan lesbian bebarengan karo penyanyi pop kang jenengé Madonna. [3] Babagan soal pribadiné, dheweké tau njalin hubungan karo priya kang nyambut gawené uga ning dunya hiburan.[3] kayata aktor Robert De Niro, petinju Mike Tyson.[3] Uga pangusaha nightclub Robert Good, aktor Luca Orlandini, Flavio Briatore, basis grup musik U2, Adam Clayton. [3]

Nganti saiki dheweké esih sibuk dadi model, lan mulai nyoba ning dunya musik.[4] Taun 2010, dheweké olih kapercayann kanggo mameraké koleksiné Marc Jacobs kanggo Luis Vuitton.[4] Ora namung kuwi, dheweké uga mbuka toko ning pusat permbelanjaan Westfield, Shepherd's Bush.[4] Kasil saka panghasilan tokoné mau disumbangaké maring yayasan kang diduweni dening Naomi, yayasan kang jenengé Fashion For Relief.[4] Toko kang jenengé Shepherd's Bush mau ngedol produké Vivienne Westwood Gold.[4] Ora namung mbuka toko ning Westfield, dheweké uga bakal mbuka cabang ning Jepang.[4] Dheweké anduweni niat kanggo dadi penyanyi lan model nganti ora ana kang gelem nganggo jasané.[4]


Filmografi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Fashion Model Directory – Naomi Campbell". FashionModelDirectory.com. http://www.fashionmodeldirectory.com/models/Naomi_Campbell. Retrieved 07-05-2011.
  2. ^ Dobson, Roger. "World's most beautiful couple and the figures to prove it", Independent Print Limited, 11-03-2007. diaksès tanggal 07-05-2011. 
  3. ^ a b c d e f (id)biografi Naomi Campbell dipununduh tanggal 27 Juli 2011
  4. ^ a b c d e f g (id)berita Naomi Campbell dipununduh tanggal 27 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Naomi_Campbell&oldid=831494"