NASCAR Seri Piala Sprint

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
NASCAR Seri Piala Sprint
250px
Kategori Stock car racing
Negara atau daerah Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Musim pertama 1949
Pembalap 49
Tim 22
Konstruktor Flag of the United States Chevrolet
Flag of the United States Dodge
Flag of the United States Ford
Flag of Jepang Toyota
Pemasok mesin 4
Juara pembalap terakhir Flag of the United States Brad Keselowski
Juara tim terakhir Flag of the United States Penske Racing
Juara pabrikan terakhir Flag of the United States Dodge
Situs web resmi NASCAR.com
33px| Musim terkini

NASCAR Sprint Cup Series (asring kasingkat dadi Sprint Cup/Piala Sprint utawi Seri Piala) punika divisi utama saka seri bebalapan NASCAR. Seri punika diwiwiti uga misuwur déning biyantuan panjenengané Strictly Stock Series taun (1949) lan Grand National Series (1950-1970).

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]