Muharram

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Muharram (Basa Arab: محرّم‎) iku wulan pisanan jroning penanggalan Hijriyah. Muharram asal saka tembung sing tegesé 'diharamaké' utawa 'dipantang', yaiku dilarang ngayahi peperangan.

Tanggal 1 Muharram iku dina Taun Anyar jroning agama Islam.

Muharam iku salah sawijiné sasi arab kang kawiwitan, ana ing Jawi asring diarani sasi Sura, sasi arab uga diarani sasi Hijriyah bisa uga diarani sasi Qomariyah, yaiku sasi kang digawé miturut obahing rembulan ngubengi bumi utawi rotasi bulan.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muharram&oldid=826895"