Mostar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mostar
Stari most
General Information
Canton: Herzegovina-Neretva Canton
Homepage: Official Website
Coat of Arms
Coat of Arms Mostar coat of arms
Flag
Flag Mostar flag
Map: Mostar in Bosnia
Map of Bosnia and Herzegovina (Mostar)
Politics
Walikutha Ljubo Bešlić HDZ
Population
Population: 128,448 (estimate) (2007)
Density: 89,8 /km²
Geography
Wewengkon: 1,175 km² (municipality)
Location: 43°20′N, 17°48′E
Postal code: 88000
Kodhe area: (+387) 36

Mostar kuwi sawijining kutha lan munisipalitas ing Bosnia-Herzegovina, kang dumunung ana ing tengah-tengahing Kanton Herzegovina-Neretva saka Federasi. Mostar dumunung ing pinggiré Kali Neretva lan minangka kutha paling gedhé kalima ing negara kuwi. Mostar dijenengaké saka jeneng kreteg tuwa ing kutha iku yakuwi (Stari most) lan menara-menara ing sisihé, the bridge keepers (basa lokal: mostari). Kreteg mau dirusak déningsatuan militer Kroasia jroning Perang Bosnia, ing 9 November, 1993 jam 10:15 am. Slobodan Praljak, komandhan pasukan Kroat, banjur diadili ing Pengadilan Internasional (ICTY) amarga mrintahaké pangrusakan kreteg iki,lan dakwan liyané.[1]

Demografi[sunting | sunting sumber]

1971[sunting | sunting sumber]

  • Bosniaks (i.e. Bosnian Muslims) - 33,645 (37,55%)
  • Croats - 32,782 (36,59%)
  • Serbs - 19,076 (21,29%)
  • Yugoslavs - 2,329 (2,59%)
  • Liya - 1,748 (1,98%)
  • Total - 89,580

1991[sunting | sunting sumber]

  • Bosniaks: 43,856 (34.63%)
  • Croats: 43,037 (33.98%)
  • Serbs: 23,846 (18.83%)
  • Yugoslavs: 12,768 (10.08%)
  • Liya: 3,121 (2.48%)
  • Total - 126,628

2005[sunting | sunting sumber]

Kontrol pulitik kutha iki diayahi bebarengan déning ètnik Kroat lan Bosniak.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Mostar kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Koordinat: 43°20′N, 17°48′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mostar&oldid=814226"