Mil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mil punika salah satunggalipun satuan saking pangukuran jarak. Tembung punika asalipun saking frasa Latin mille passus ingkang dipunginakaken kanthi artosipun "sèwu langkah" (jamak: milia passuum), ugi ngarujuk marang jarak ingkang saget dipuntempuh prajurit Romawi minangka nilaraken tapak suku kaping 1.000 langkah.

Ing tlatah Amérika Sarékat lan Britania Raya mil ngarujuk marang mil dharat 5.280 suku (1,609344 km).


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mil&oldid=833594"