Mark Antony

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Patung Markus Antonius

Markus Antonius (Roma, ± 14 Januari 83 SM - 1 Agustus 30 SM) arupa pulitikus lan jèndral Romawi Kuna. Dhèwèké arupa pandhukung wigati Julius Caesar minangka jèndeal lan administrator. Sawisé pamerjayan Caesar, Antonius nggabung karo Oktavianus lan Lepidus kanggo mbentuk Triumvirat Kaloro. Pamaréntahan iki rampung nalika taun 33 SM lan Antonius nglalu bebarengan karo Cleopatra.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Julius Caesar tanpa mitra
Konsul Républik Romawi
44 SM
(pisanan karo Julius Caesar,
banjur karo Publius Cornelius Dolabella (suffectus))
Diganti déning:
Aulus Hirtius
Gaius Vibius Pansa Caetronianus
Didhisiki déning:
Lucius Cornificius
Sixtus Pompeius
Konsul Républik Romawi
34 SM
(pisanan karo Lucius Scribonius Libo,
banjur karo Aemilius Lepidus Paullus (suffectus))
Diganti déning:
Kaisar Augustus
Lucius Volcatius Tullus

Cithakan:Panguwasa Mesir Kuna

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mark_Antony&oldid=834269"