Manuk Kiwi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kiwi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Struthioniformes
kulawarga: Apterygidae
G.R. Gray, 1840
Genus: Apteryx
Shaw, 1813

Kiwi iki salah siji jenis manuk kang ora isa mabur. Manuk iki urip ing Selandia Anyar saka genus Apteryx(siji-sijine genus ing family Apterygidae). Mnuk kiwi ukurane cilik, kaya pitik. Manuk iki kagolong spesies kang kaancam punah. Kiwi uga digunakake simbol negara Selandia Anyar.[1] Manuk kang ora isa miber iki bobote mung 2-5 kg. Wulune wernane abu-abu utawa soklat. Manuk iki ora nduwe buntut, lare uga cilik. Cucuke cilik lan landhep. Beda karo manuk liyane bolongan irung manuk iki ana ing cedhak pucuk cucuke.[2]

Spesies Kiwi[sunting | sunting sumber]

Manuk kiwi ing donya iki mung ana ing Selandia Anyar. Spesies kiwi ing donya mung ana 5, lan kabeh urip ing Selandia Anyar. Spesies manuk kiwi antarane[1]:

  1. Great Spotted Kiwi (Apteryx haastii)
  2. Little Spotted Kiwi (Apteryx owenii)
  3. Okarito Brown Kiwi / Rowi ( Apteryx rowi)
  4. Brown Kiwi (Apteryx mantelli)
  5. Tokoeka (Apteryx australis)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk_Kiwi&oldid=829909"