MI5

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Security Service
MI5
125 px
MI5 Logo. Motto : "Defend the Realm"
Agency overview
Formed 1909 minangka Secret Service Bureau
Jurisdiction Pamaréntah Britania Raya
Headquarters Thames House, London, Inggris
Employees Classified
Minister responsible The Rt. Hon. Theresa May MP, Home Secretary
Agency executive Jonathan Evans, Director General
Parent agency Home Office
Website
www.mi5.gov.uk

commonly known as MI5 utawa Basa Inggris: Security Service (Intèlijen Militèr sèksi 5),[1] iku badan kaamanan lan kontra intèlijen Inggris minangka bagéyan saka mesin intèlijen bebarengan karo Secret Intelligence Service (SIS utawa MI6), Government Communications Headquarters (GCHQ) lan Defence Intelligence Staff (DIS). Kabèh mau ana ing sangisoré arahan Joint Intelligence Committee] (JIC).

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "What's in a name?" MI5.gov.uk. Retrieved 6 July 2009.

Wacan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Koordinat: 51°29′38.3″N 0°07′32.2″W / 51.493972°N 0.125611°W / 51.493972; -0.125611

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MI5&oldid=839708"