MI6

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Secret Intelligence Service
MI6
Secret Intelligence Service
Sekilas
Dibentuk 1909 minangkai Biro Dinas Rahasia
Wewenang Pamaréntah Britania Raya
Markas Vauxhall Cross, London, United Kingdom
Menteri penanggung-jawab David Miliband, Menteri Luar Negeri
Kepala dinas Sir John Scarlett KCMG OBE, Dirèktur
Dinas induk Foreign and Commonwealth Office
Situs web
www.sis.gov.uk

MI6, sing dikenal uga kanthi jeneng Dinas Intelijen Rahasia (Secret Intelligence Service, SIS),[1] iku badan intelijen èksternal Britania Raya. Dinas iki nyambut gawé ing sangisoré arahan Komite Intelijen Gabungan (Joint Intelligence Committee, JIC), lan kerja sama karo Dinas Kaamanan (Security Service, MI5), Markas Komunikasi Pamaréntah (Government Communications Headquarters, GCHQ) lan Staf Intelijen Pertahanan (Defence Intelligence Staff, DIS).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MI6&oldid=840631"