Méga Oort

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Awan Oort

Awan Oort utawa basa Inggris Oort Cloud iku lapisan paling jaba ing sistem tata surya, dadi kayatha selimut sing nyelimuti tata surya. Nek dibandingke karo bumi, Awan Oort iku dadi mirip atmosfer sing nyelimuti Bumi.

Awan Oort iku ketata saking milyaran komet sing duwe wujud orbit elip, sewaktu-waktu cedhak banget kaliyan srengenge lantes muter adoh melebu maneh ing Awan Oort.



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Bali menyang:

Tata surya

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Méga_Oort&oldid=840097"