Lykia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lycia (Λυκία)
Dhaérah ing Anatolai kuna
Lokasi Anatolia kidul
Madeg Abad kaping-15 nganti 14 SM (minangka Lukka)
1250–546 SM
Basa Basa Lykia
Ibu kutha historis Xanthos
Provinsi Romawi Lycia
Dunung Lykia ing Anatolia

Lykia (play /ˈlɪʃə/;[1] basa Lykia: Trm̃mis; basa Yunani: Λυκία) iku dhaérah ing Anatolia ing panggonan sing saiki dadi provinsi Antalya lan Muğla ing pesisir kidul Turki. Dhaérah iki naté dadi federasi kutha-kutha kuna lan banjur dadi provinsi ing Kakaisaran Romawi. Liga Lykia sing diadegaké taun 168 SM minangka federasi wiwitan kanthi prinsip-prinsip dhémokrasi, sing ing tembé mburi mèlu mrebawani Konstitusi Amérika Sarékat.[2]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Lycia". YourDictionary.com. Love To Know Corp. http://www.yourdictionary.com/Lycia. Retrieved 2010-10-13.
  2. ^ Bernstein, Richard. "A Congress, Buried in Turkey's Sand", September 19, 2005. Archived from the original on 13 October 2010. 

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Lykia ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lykia&oldid=833222"