Leonard Bloomfield

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leonard Bloomfield
Lair [[{{{3}}} ]] April 1, 1887
Chicago, Illinois
Pati 18 April 1949 (umur 62)
New Haven, Connecticut
Warga negara American
Pendhidhikan Harvard College, University of Wisconsin–Madison, University of Chicago, University of Leipzig, University of Göttingen
Pakaryan Linguist
Employer University of Cincinnati, University of Illinois, Ohio State University, University of Chicago, Yale University
Kapengaruhan déning August Leskien, Karl Brugmann, Hermann Oldenberg
Awèh pengaruh marang Charles Hockett
Garwa Alice Sayers
Putra/putri James Sheldon Bloomfield, Roger Montour Bloomfield (Both adopted)
Tiyang sepuh Sigmund Bloomfield, Carola Buber Bloomfield

Leonard Bloomfield inggih menika salah satunggaling ahli basa saking Amerika, kang ngrembakakakén linguistik struktural. Leonard Bloomfield lair ing Chicago surya kaping 1 april 1887. Piyambakipun mlebet harvard taun 1903 lan ngrampungaken gelaripun sautara wekdal tigang taun.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Leonard_Bloomfield&oldid=879583"