La Défense

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
La Défense
La Défense by night
Sovereign state France
Région Île-de-France
Département Hauts-de-Seine
Boroughs
Wewengkon
 • Total Cithakan:Infobox settlement/metric/mag
Populasi (2006)
 • Total 20,000
Zona wektu UTC+01:00
Website www.ladefense.fr


La Défense, nghadep marang Arc de Triomphe.

La Défense yaiku sawijining distrik bisnis gedhe ing kutha Paris (Basa Prancis: "Ville de Paris") lan kang paling gedhé ana ing Eropah,[1] mbatesi Neuilly-sur-Seine, bageyan kulon kutha.[1] Distrik iki yaiki sawijining distrik bisnis utama ana ing Eropah.[1] Papane ana ing dalan tol kang ngubengi commune Nanterre, Courbevoie lan Puteaux ing département Hauts-de-Seine.[1] Distrik iki manggon ana ing Sumbu Bersejarah Paris paling kulon (sekitar 10 km), kang ndhisike ana ing Louvre ing Pusat Kutha Paris lan nglintasi Champs-Élysées lan Arc de Triomphe.[1] Ana ing Grande Arche dhuwure 100m lan esplanade ("le Parvis"), ana ing distrik iki ana bangunan paling dhuwur ing area urban Paris: ambane yaiku 77.5 hektar, 72 bangunan saka kaca-lan-wesi kalebu ana ing kono yaiku bangunan kang sakndhuwure 150 m, 150 000 pekerja padinan lan 3.5 yuta meter persegi perkantoran.[1] La Défense yaiku distrik paling gedhe ing eropah kang dibangun khusus kanggo kepantingan bisnis.[1] La Défense dijenengi kanggo reca La Défense de Paris, kang digawé nalika taun 1883 kanggo mèngeti prajurit kang wis mempertahanke Paris ana ing Perang Franco-Prussia.[2] Jeneng area iki kadang-kadang nyebabake kadadeyan kekacauan ing antarane pengunjung, kang sering nganggep La Défense kaya jenis zona militer.[2]

Bangunan kang direncanakake[sunting | sunting sumber]

Nama Panggango Tinggi Tingkat Commune
(kotamadya)
Katrangan
meter sikil
Hermitage Plaza perkantoran 323 93 courbevoie disarujuki
Tour Generali perkantoran 318 1,043 56 Courbevoie disarujuki
Tour Signal perkantoran 301 70 puteaux disarujuki
Tour Phare perkantoran sekitar 300 sekitar 1,000 - Puteaux disarujuki
Tour Assur (AXA) perkantoran 225 728 61 Courbevoie Jroning konstruksi
Tour Air² perkantoran 200/220 650/720 43 Courbevoie direncanakake
Tour Majunga perkantoran 195 640 - Puteaux direncanakake
Tour D2 perkantoran sekitar 170 sekitar 560 - Courbevoie direncanakake
Tour AVA perkantoran sekitar 140 - - Courbevoie direncanakake
Hôtel Méridien La Défense perkantoran 87 285 - Courbevoie disarujuki

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=La_Défense&oldid=881209"