Kreteg Qingdao Haiwan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kreteg Qingdao Haiwan
Mengangkut Pit motor
Melintasi Teluk Jiaozhou
Daerah ing antarané Qingdao, Provinsi Shandong lan Distrik Huangdao, Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Desainer Shandong Gaosu Group
Desain Kreteg kabel tetahan
Bahan Beton pratekan
Panjang total 4.158 miles (6,692 km)
Selesai dibangun awal 2011
Dibuka 30 Juni 2011
Lalu lintas harian kira-kira 30,000
Koordinat 36°10′12″N 120°17′54″E / 36.169913°N 120.298305°E / 36.169913; 120.298305Koordinat: 36°10′12″N 120°17′54″E / 36.169913°N 120.298305°E / 36.169913; 120.298305

Cithakan:Nama Tionghoa

Kreteg Qingdao Haiwan
Patunjuk dalan yumuju kreteg Qingdao Haiwan.

Kreteg Qingdao Haiwan (utawa Kreteg Teluk Jiaozhou) yaiku sawijining wangun kreteg kang dumunung ana ing provinsi Shandong, Republik Rakyat Cina. Kreteg punika ngubungake minangka Distrik Hongdao, kutha Qingdao lan pulo Hongdao uga ngelewati teluk Jiaozhou (lihat peta).[1] Kreteg punika uga ndhuweni dawa kurang luwih 42,5 km, sahingga bisa njerakake jarak saka Qingdao déning Huangdao kurang luwih 31km. Kreteg Qingdao uga dadi salah sijiné kreteg kang kalebu Kreteg paling dawa ing donya kang ana ing saduwuré banyu versi Guinness World Records lan bisa nggeserake Kreteg Tlaga Ponchartrain minangka sawisé pambukaan kreteg ing tanggal 30 Juni 2011 .[2][3][4][5]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kreteg Qingdao Haiwan ing Wikimedia Commons.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Qingdao bridge sets world record", China Economic Net, 1 July 2011. diaksès tanggal 1 July 2011. 
  2. ^ An. "World's longest cross-sea bridge opens in east China", Xinhua, 30 June 2011. diaksès tanggal 1 July 2011. 
  3. ^ Uri Friedman. "A Visual Tour of the World's Longest Sea Bridge", The Atlantic Wire, 30 June 2011. diaksès tanggal 1 July 2011. 
  4. ^ Staff writers. "A marathon span: China opens world's longest bridge over water", MSNBC, 30 June 2011. diaksès tanggal 1 July 2011. 
  5. ^ Longest bridge over water, Guinness World Records. Last accessed July 2011.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]