Kreteg Donghai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 30°45.43′N 121°58.13′E / 30.75717°N 121.96883°E / 30.75717; 121.96883

Kreteg Donghai nalika dibangun
Kreteg Donghai

Kreteg Donghai (Cithakan:海大桥) iku salah sijiné kreteg segara kang paling dawa ana ing donya nganthi Kreteg Teluk Hangshou wiwit di bukak ing tanggal 1 Mei 2008. Kreteg Donghai dibangun ing tanggal 10 Desember 2005. Donghai ndhuweni dawa 32,5 kilometer uga ngubungake Shanghai ing daratan lan pelabuhan segara Yangshan ing Republik Rakyat Cina. Wujud saka kreteg Donghai arupa viaduct. Ugaawujud bagean kreteg kabel kang bisa dilewati kapal sangisoré kanthi amba 420 meter.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kreteg_Donghai&oldid=832509"