Kothak ireng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kothak ireng

Kothak ireng (saka basa Inggris black box) iku jeneng kelompok sing biyasané ngrujuk marang sawetara piranti kanggo ngrekam sajroning transportasi: pangrekam pamaburan (pangrekam data pamaburan lan swara kokpit) sajroning montor mabur, pangrekam prastawa ing lokomotif sepur, montor lan ing wahana liyané. Kothak ireng umumé ngarujuk marang parekam data panerbangan utawa (flight data recorder; FDR) lan perekam swara kokpit (cockpit voice recorder; CVR) jroning montor mabur.

Mumpangat saka kothak ireng ya iku kanggo ngrekam wicara antarané pilot lan pamandu lalu lintas udara utawa air traffic control (ATC) antara liya ngenani kahanan tekanan udara lan kahanan cuaca jroning panerbangan. Kothak ireng kapérang dadi rong bagéyan yaiku kothak ireng kang didèlèh ing ngarep montor mabur lan ing bagéyan mburi utawa buntut montor mabur.

Senadyan jenengé 'kothak ireng', biyasané warnané abang utawa oranye (jingga). Bab iki supaya panggolèkan kothak ireng bisa luwih gampang nalika montor mabur ngalami kadadean kacilakan

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kothak ireng ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kothak_ireng&oldid=881827"