Kopi tiam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kopitiam ing Singapura

Kopitiam utawi kopi tiam inggih menika warung kopi lan sarapan tradhisional ing Malaysia lan Singapura. Ing Indonesia, kopitiam wonten ing kitha Batam lan Medan. Tembung kopitiam asaling saking gabungan tembung kopi (basa Melayu) lan tembung tiam (店) ingkang artosipun warung dalam basa Hokkien. Sanesipun kopi, teh, utawi Milo, panganan ingkang dipunsamektakaken inggih menika mawarni-warni panganan ingkang prasaja, kados tigan godhog, roti bakar kanthi selai srikaya

Tembung kopitiam boten kangge mbingungaken kanthi Kopitiam minangka nami jaringan pujasera ing Singapura.[1]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Ebrahim, Naleeza; Yaw Yan Yee (2006). Not Just a Good Food Guide Singapore. Marshall Cavendish. ISBN 9-8123-2922-6.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kopi_tiam&oldid=837644"