Konang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Konang
Konang Photinus sp. saka Amerikah Lor
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
Infrakelas: Neoptera
Superorder: Endopterygota
ordo: Coleoptera
Suborder: Polyphaga
Infraorder: Elateriformia
Superkulawarga: Elateroidea
kulawarga: Lampyridae
Latreille, 1817
Subfamilies

Cyphonocerinae
Lampyrinae
Luciolinae
Ototetrinae
Photurinae


Genus incertae sedis:
Pterotus


Konang yaiku jinising srangga kang bisa ngetokake sunar saka awake, kang biasane katon ing wektu wengi. Kewan ini kalebu ing leuarga Lampyridae, yaiku salah siji jinis kumbang. Kewan iki isa tinemu ing dhaerah tropis apadene dhaerah patang mangsa, kanthi cacah spesies watara 2.000. Kewan iki utamane tinemu ing dhaerah kang teles umpamane rawa, sawah lan alas kang teles, kang akeh pangan kanggo anake.

Sunar saka konang pigunane kanggo ngenali siji lan sijine, uga dadi tandha nalika kawin.

Konang nalika padhang lan peteng
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Konang&oldid=834143"