Komèt Lulin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Komet Lulin (C/2007 N3)

Komet lulin (C/2007 N3) yaiku komet kang duweni buntut loro kang padha tinampikan.[1] Wiwitane, komet lulin (C/2007 N3) dideteksi minangka asteroid dening pengamat kang ana ingbumi taun 2007.[1] Nanging ing pengamatan candhake, nalika komet mau nyedhaki srengenge wiwit katon sirahe komet.[1] Komet iki kabentuk saka awu, ion asil penguapan lan ionisasi inti komet.[1]

Panemu[sunting | sunting sumber]

Komet lulin ditemokake tanggal 11 Juli 2007 dening Quanzhi Ye, sawijining mahasiswa umur 19 taun saka Sun Yat-sen University, China.[2] Foto komet lulin dijupuk dening Chi Sheng Lin saka National Central University, Taiwan kanthi nggunakake teleskop kanthi diameter 16 inci.[2]

Pengamatan[sunting | sunting sumber]

Komet lulin kagolong komet kang paling ora padhang, mula dibutuhake sawijining binokuler kanggo bisa ngematake.[2] Nanging, nalika komet iki sansaya cedhak karo arah bumi, mula katon sansaya padhang.[2] Komet lulin berwarna kehijauan karena kandungan ion-ionnya.[2] Tanggal 10 Januari 2009, komet iki ngancik titik paling cedhak karo srengenge ing jarak 182 km.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d (en) Caatch Komet Lulin's Winter, www.skyandtelescope.com. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f Komet Lulin Semakin Dekati Bumi, www.wikimu.com. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Komèt_Lulin&oldid=832832"