Klobot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
klobot

Klobot, utawa asring kasebut kulit jagung yaiku selembaran godhong kang mbungkus tongkol jagung.Klobot kagolong jinisé kang njangkepi tongkol.

Mupangat[sunting | sunting sumber]

Klobot sing digaringake bisa digunakake kanggo bahan utama krajinan tangan lan wungkus panganan, kayata jenang, dodol lan wajik klethik. Saliyane kuwi, klobot uga dienggo kanggo ngganteni garèt udud kanggo nglinting mbako.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klobot&oldid=881402"