Katowice

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Katowice
Katowice Herb.svg
Lambang Katowice
POL Katowice map.svg
Lokasi Katowice
Katrangan cekak
Provinsi: Silesia (śląskie)
Hak kutha: 1865
Jembar: 164,6 km²
Pedunung: 315.123 jiwa
Kapadhetan: 1.915 / km²
Kodhe tilpun: (+48-32)
Pelat nomor kendaran motor: SK
Alamat
balé kutha:
ul. Młyńska 4
40-098 Katowice
Situs wèb resmi: www.um.katowice.pl
Politik
Walikutha: Piotr Uszok

Katowice iku salah siji kota gedhe ing negara Polandia. Jeneng kota iki ing Basa Jerman ialah Kattowitz.

Kota Katowice iki anane ing sisi kidul Polandia tegese ing wilayah bersejarah Silesia cedhek kali Kłodnica kaliyan kali Rawa. Kota iki duwe status kota kawit taun 1865.

Antara taun 1954 nganti 1956 kota Katowice disebut juga Stalin City (pol. Stalinogród). Jeneng Stalin city iki dianugrahaken saking penguasa komunis polandia jaman iku.

Mbiyen kota Katowice suwe banget dikuasai Jerman, iku nganti taun 1918. Ing kota iku ana bandara ukuran biasa sing jenenge Airport Muchowiec.

Bangunan-bangunan ing kota iki ialah kombinasi antara bangunan sing nganggo arsitektur tuwa kaliyan arsitektur modern.

Katowice ialah kota tambang, khususe tambang batubara kalih metalurgi.

Data Liyane[sunting | sunting sumber]

  • Luas kota: 164,6 km²
  • Penduduk: 315 123 jiwa (taun 2005)

Klub-klub Olahraga[sunting | sunting sumber]

http://www.gieksa.pl/ http://www.gieksiarze.pl/

Galerie[sunting | sunting sumber]


POL województwo śląskie COA.svg Provinsi Silesia

Kutha swatantra (kutha otonom): Bielsko-Biała | Bytom | Chorzów | Częstochowa | Dąbrowa Górnicza | Gliwice | Jastrzębie Zdrój | Jaworzno | Katowice | Mysłowice | Piekary Śląskie | Ruda Śląska | Rybnik | Siemianowice Śląskie | Sosnowiec | Świętochłowice | Tychy | Zabrze | Żory
Powiat: Będzin | Bielsko-Biała | Bieruń-Lędziny | Cieszyn | Częstochowa | Gliwice | Kłobuck | Lubliniec | Mikołów | Myszków | Pszczyna | Raciborz | Rybnik | Tarnowskie Góry | Wodzisław Śląski | Zawiercie | Żywiec

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katowice&oldid=876987"