Katé putih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Citra Sirius A lan Sirius B sing dijupuk saka Hubble Space Telescope. Sirius B, sing arupa katé putih, bisa dideleng minangka titik mbleret ing sisih kiwa ngisor Sirius A sing luwih padhang.

Katé putih, uga diarani katé degenerasi, iku lintang cilik sing wis ora sumunar manèh, kapérang saka materi kadegenerasi. Katé putih dikira minangka tahap évolusi pungkasan lintang kanthi massa cilik lan sedheng.

Sifat sing ora biasa saka katé putih pisanan ditepungi ing taun 1910 déning Henry Norris Russell, Edward Charles Pickering lan Williamina Fleming; jeneng katé putih dipigunakaké déning Willem Luyten taun 1922.

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Katé putih ing KamusWiki.
  • White Dwarf Stars, Steven D. Kawaler, in Stellar remnants, S. D. Kawaler, I. Novikov, and G. Srinivasan, edited by Georges Meynet and Daniel Schaerer, Berlin: Springer, 1997. Lecture notes for Saas-Fee advanced course number 25. ISBN 3-540-61520-2.
  • Black holes, white dwarfs, and neutron stars: the physics of compact objects, Stuart L. Shapiro and Saul A. Teukolsky, New York: Wiley, 1983. ISBN 0-471-87317-9.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katé_putih&oldid=819653"