Karl Liebknecht

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karl Liebknecht

Karl Liebknecht (Leipzig, 13 Agustus 1871 - 15 Januari 1919) punika satunggiling revolusioner sosialis Jerman kaliyan ugi sami ngadegaken Liga Spartakus kaliyan Partai Komunis Jerman. Piyambakipun ugi mbrontak sami kaliyan Rosa Luxemburg ing Berlin taun 1918 - 1919.

Kakalihipun saged ditangkep déning kaum Freikorps lajeng dipunpejahi.

Balkon Berliner Stadtschloss ingkang taksih sisa sapunika (2005), enggènipun Liebknecht proklamasi freie sozialistische Republik ing 9 November 1918.

Karl Liebknecht ugi misuwur amargi naté proklamasi freie sozialistische Republik "Republik Sosialis [Jerman] Bébas" saking Berliner Stadtschloss in 9 November 1918, pinten jam satelasipun Philipp Scheidemann proklamasi Republik Weimar saking Gedhung Reichstag.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karl_Liebknecht&oldid=803949"