Kalong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Kalong
Kalong kapauk (Pteropus vampyrus)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Chiroptera
Suborder: Megachiroptera
kulawarga: Pteropodidae
Genus: Pteropus
Erxleben, 1777
Spesies

Deleng jroning teks

Kalong Pteropus celaenicus

Kalong iku anggota bangsa lawa (Chiroptera) sing kagolong jroning familia Pteropodidae, siji-sijine familia anggota subordo Megachiroptera. Tembaung "kalong" kerep dipigunakake kanggo ngganti tembung lawa jroning pacelathon sadina-dina, senadyan sacara ilmiah bab iki ora trep, amarga ora kabèh lawa iku kalong. Kalong iku kéwan herbivora, lan mung mangan woh-wohan utawa ngisep nektar saka kembang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kalong&oldid=867484"