Kaisar Tang Xuanzong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaisar Tang Xuanzong

Kaisar Tang Xuanzong (Cithakan:Lang-zh) (lair 8 September 685 – tilar donya 3 Mei 762 kanthi umur76 taun).[1] Kaisar Tang Xuanzong uga dikenal kanthi jeneng Kaisar Tang Ming (Cithakan:Lang-zh), lan uga nduwéni jeneng Li Longji (李隆基), utawa Wu Longji (武隆基).[1] Kaisar Tang Xuanzong urip wiwit taun 690 nganti 705.[1] Kaisar Tang Xuanzong iku kaisar dinasti Tang kang kaping pitu.[1] Kaisar Tang Xuanzong mimpin Dinasti Tang wiwit taun 712 nganti taun 756. [1]Kapemimpinane kang suwené 43 taun kalebu paling suwe ing Dinasti Tang.[1] Kaisar Tang Xuanzong kalebu kaisar kang sregep lan pinter, malah-malah dianggep dadi kaisar kang bisa nggawé jaya Dinasti Tang.[1] Ananging amarga banget percayané karo Li Linfu, Yang Guozhong lan An Lushan ing akir kauwasaane saengga ana Pemberontakan Anshi.[1]

Pemerintahan Kaisar Tang Xuanzong diarani Pemerintahan Kaiyuan.[1] Sanajan nalika sepisanan negara dadi sugih lan rakyat makmur ananging anané pambrontakan Anshi ndadekaké Dinasti Tang bangkut lan ambruk.[1] Kaisar Tang Xuanzong uga tau menéhi jeneng kahormatan tumprap An Zhongzhang kanthi jeneng Baoyu kang tegesé kang nyekel watu kumala.[2] Jeneng iki diwénéhaké amarga An Zhongzhang nduwéni prestasi kang apik. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)indonesian.cri.cn(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  2. ^ a b (id)tionghoa.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.