Kabupatèn Sumba Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Sumba Kulon
120px
Lambang Sumba Kulon
Motto: "---"
Peta lokasi Kabupatèn Sumba Kulon
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Waikabuak
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

15 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Katulik, Protèstan, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonesia lan liyané

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Sumba Kulon iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Waikabuak iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Sumba Kulon katata jroning 15 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Kadi Bangedo
  2. Katikutana
  3. Kodi
  4. Lamboya
  5. Laura
  6. Loli
  7. Mamboro
  8. Tana Righu
  9. Umbu Ratu Nggay
  10. Waikabuak
  11. Wanokaka
  12. Wewena Kulon
  13. Wewena Kidul
  14. Wewena Wétan
  15. Wewena Lor

Ananging kanthi anané pamekaran wilayah anyar yakuwi miturut Undhang undhang RI nomer 3 taun 2007,[1] bab Pambentukan Kabupatèn Sumba Tengah, cacahing kecamatan ing Kabupatèn Sumba Kulon kari 12, yakuwi:

  1. Kadi Bangedo
  2. Kodi
  3. Lamboya
  4. Laura
  5. Loli
  6. Tana Righu
  7. Waikabuak
  8. Wanokaka
  9. Wewena Kulon
  10. Wewena Kidul
  11. Wewena Wétan
  12. Wewena Lor

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Wétan