Kabupatèn Ende

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Ende
120px
Lambang Ende
Motto: "---"
Lokasi Nusa Tenggara Timur Kabupaten Ende.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Ende
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

19 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Katolik, Protestan, Islam lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Ende iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Ende iku ibukutha kabupatené, kutha-kutha liyané : --- lan liya-yané. Jembar wilayah Kabupaten iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Ende ketata saking 19 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupaten iki yaiku:

  1. Detukeli
  2. Detusoko
  3. Ende Selatan
  4. Ende Tengah
  5. Ende Timur
  6. Ende Utara
  7. Ende
  8. Kelimutu
  9. Kotabaru
  10. Lio Timur
  11. Magekoba utawa Maurole
  12. Maukaro
  13. Nanga Panda
  14. Ndona Timur
  15. Ndona
  16. Pulau Ende
  17. Wewaria
  18. Wolowaru
  19. Wolojita

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Timur

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Ende&oldid=819792"