Kabupatèn Bangka Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bangka Kidul

Lambang Kabupatèn Bangka Kidul
Lokasi Babel Kabupaten Bangka Selatan.svg

Peta lokasi Kabupatèn Bangka Kidul
Koordinat :
Motto:
Provinsi Kapuloan Bangka Belitung
Ibukutha {{{ibukota}}}
Jembar 3.607,08 Km22
Pedunung  
 · Cacahé 164.657 [2006]
 · Kapadhetan 45/km² jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 7
 · Désa/kelurahan 53 desa lan kelurahan
Dhasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal {{{tanggal}}}
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon {{{kodearea}}}
APBD {{{apbd}}}
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: -

Kabupatèn Bangka Kidul iku salah siji kabupatèn ing provinsi Kapuloan Bangka Belitung, Indonésia. Daerah ini disebut minangka Bumi "JUNJUNG BESAOH" sing nuduhaké yèn dhaérah iki njunjung dhuwur budaya lan tradhisi turun temurun gotong royong sing kacetha ing kauripan masarakat komunal sing kebak rasa kakaluwargan. Kabupatèn Bangka Kidul minangka Kabupatèn asil pamekaran.

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Bangka Kidul dumadi saka 7 kecamatan yaiku:

  1. Payung
  2. Simpang Rimba
  3. Toboali
  4. Air Gegas
  5. Lepar Pongok
  6. Tukak Sadai
  7. Pulau Besar