Kutha Pangkalpinang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Pangkalpinang
Sumatra > Kapuloan Bangka Belitung
Lambang Kutha Pangkalpinang.
Lokasi Kutha Pangkalpinang ing pulo Sumatra.
Motto: Rajin Pangkal Makmur
Dina dadi -
Walikutha -
Jembar 118,408 km2
Kecamatan 5
Pedunung
 -Kapadhetan
146.161 jiwa (Susenas 2005) jiwa ([[{{{tglpend}}}]])
1.737
Suku bangsa {{{suku}}}
Basa {{{basa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora {{{flora}}}
Fauna {{{fauna}}}
Zona wektu [[{{{zona}}}]]
Kodhe tilpun {{{kodhe}}}

Situs web resmi: [{{{situs}}} {{{situs}}}]

Kutha Pangkalpinang iku salah siji Daerah Pamaréntahan Kutha ing Indonésia sing dadi bagéan saka Provinsi Kapuloan Bangka Belitung sekaligus dadi ibukutha Provinsi. Kutha iki dumunung ing bagéan wétan Pulo Bangka. Kutha Pangkalpinang kapterang jroning 5 kecamatan yaiku Taman Sari, Rangkui, Pangkalbalam, Bukit Intan dan Gerunggang.

Wates wilayah[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]