Julia Kristeva

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Julia Kristeva

Julia Kristeva ing Paris, 2008
Lair Юлия Кръстева
{24 Juni 1941
Sliven, Bulgaria
Papan dunung Prancis
Kabangsan Prancis/Bulgaria
Alma mater Universitas Sofia lan sanesipun
Dikawruhi amarga filsuf, kritikus sastra, psikoanalis, sosiologis, feminis, novelis
Garwa Philippe Sollers
Bebungah Holberg International Memorial Prize, Hannah Arendt Award untuk Political Thought
Website
http://www.kristeva.fr/

Julia Kristeva (lair taun 1941) inggih menika salah satunggalipun teoretikus, ahli linguistik, kritikus sastra, lan filsuf ingkang nggadhahi getih (keturunan) Bulgaria.[1] Sanesipun menika, Julia Kristeva ugi satunggalipun psikoanalis lan novelis.[2] Julia Kristeva lair ing negari Bulgaria ananging gesang lan makarya ing Kitha Paris, Prancis wiwit tengahipun taun 1960-an.[2]

Julia Kristeva ngginakaken teori Marxis lan formalisme Rusia, kaliyan strukturalisme lan psikoanalisis kangge ngripta pendekatan ingkang eklektik tumrapipun sedaya pitakenan babagan subyektivitas.[2] Julia Kristeva nate nyambut damel sesarengan kaliyan filsuf Derrida lan para filsuf sanesipun wonten ing klompok Tel Quel.[2] Wiwit menika, teori-teori Julia Kristeva bab teks-teks sastra, kreativitas, lan basa, salajengipun dipunjembaraken wonten ing babagan politik, seksualitas, filsafat, lan tema-tema linguistik.[2] Sawetawis karya-karyanipun Julia Kristeva mendhet tema filsafat feminis, estetika, studi kabudayan, lan psikoanalisis.[2] Karyanipun Julia Kristeva ingkang paling ngandalaken sistematika pamikiran filsafatipun inggih menika "La Révolution du langage poétique".[1]

Karya-karyanipun (buku)[3][sunting | sunting sumber]

  • Séméiôtiké: recherches pour une sémanalyse, Paris: Edition du

Seuil, 1969. (English translation: Desire in Language: A Semiotic Approach to Literature and Art. Oxford: Blackwell, 1980.)

  • La Révolution Du Langage Poétique: L'avant-Garde À La Fin Du Xixe

Siècle, Lautréamont Et Mallarmé. Paris: Éditions du Seuil, 1974. (English translation: Revolution in Poetic Language, New York: Columbia University Press, 1984.)

York: Columbia University Press, 1982.

  • The Kristeva Reader. (ed. Toril Moi) Oxford: Basil Blackwell, 1986.
  • In the Beginning Was Love: Psychoanalysis and Faith. New York:

Columbia University Press, 1987.

  • Black Sun: Depression and Melancholia. New York: Columbia

University Press, 1989.

  • Nations without Nationalism. New York: Columbia University Press,

1993.

  • New Maladies of the Soul. New York: Columbia University Press,

1995.

  • Crisis of the European Subject. New York: Other Press, 2000.
  • Reading the Bible. In: David Jobling, Tina Pippin & Ronald

Schleifer (eds). The Postmodern Bible Reader. (pp. 92–101).

Oxford: Blackwell, 2001.
  • Female Genius: Life, Madness, Words: Hannah Arendt, Melanie Klein,

Colette: A Trilogy. 3 vols. New York: Columbia University Press, 2001.

  • Strangers to Ourselves New York: Columbia University Press,1991
  • Hannah Arendt: Life is a Narrative Toronto: [[University of

Toronto Press]], 2001.

  • Hatred and Forgiveness New York: Columbia University Press, 2010.

Novel[3][sunting | sunting sumber]

  • The Samurai: A Novel. New York: Columbia University Press, 1992.
  • The Old Man and the Wolves. New York: Columbia University Press,

1994.

  • Possessions: A Novel. New York: Columbia University Press, 1998.
  • Murder in Byzantium. New York: Columbia University Press, 2006.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en)[Ted Honderich. 1995. The Oxford Companion to Philosophy. New York: Oxford University Press]
  2. ^ a b c d e f (en)[Ted Honderich. 1995. The Oxford Companion to Philosophy. New York: Oxford University Press]
  3. ^ a b (en)Julia Kristeva dipunundhuh tanggal 16 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julia_Kristeva&oldid=831397"