Jonas Edward Salk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jonas Edward Salkyaiku penemu vaksin polio. [1]Polio yaiku penyakit kang disebabake dening virus kang bisa ndadekake kalumpuhan utawa kepaten. [1]Jonas Edwar Salk lair ing New York tanggal 28 Oktober 1914.[1] Dheweke nerusake sekolah menengahe ing Townsend Harris High School lan nerusake ana ing City Collage of New York nganti entuk gelar BSc, dheweke nerusake sekolahe anan ing New York University, ing jurusan kedhokteran, nganti entuk gelar dokter nalika taun 1939. [1]Banjur dheweke nyambut gawe ana ing Mount Sinai School of Medicine, New York.[1] Ing taun 1942, dheweke nyambut gawe ing laboratorium virus bebearengan karo Dr. Thomas Francis, Jr. ing Universitay of Michigan.[1] Nalika kuwi, Dr. Thomas kang ahli mikrobiologi, lagi gawe vaksin influenza.[1] Wong sakloron padha naymbut gawe bebarengan, lan ngembangake vaksin kang digunakake militer nalika Perang Dunia II.[1] Ing taun kuwi, dheweke uga entuk beasiswa panaliten lan entuk jabatan minangka asisten professor epidemologi ing University of Michigan.[1] Limang taun candhake, Salk ngalih ana ing Pittsburgh.[1] Ing kutha iki, dheweke ngulang lan mimpin laboratorium virus ing University of pittsburg. [1]

Ing taun 1952, dheweke kasil anggone gawe vaksin.[2] Salk tinggal donya tanggal 23 Juni 1995 ing La Jolla. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 173]
  2. ^ a b (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 175]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jonas_Edward_Salk&oldid=884465"