Jerry Siegel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jerry Siegel

Jerry Siegel pada 1976
Lair Jerome Siegel
17 Oktober 1914
Cleveland, Ohio, U.S.
Tilar Donya 28 Januari 1996 (umur 81)
Los Angeles, California, U.S.
Kabangsaan Amerika
Bidang Panulis
Jeneng samaran Joe Carter,
Jerry Ess,
Herbert S. Fine
Karya Wisuwur Superman, Action Comics #1
Peaghargaan Inkpot Award, 1975
The Will Eisner Award Hall of Fame, 1992
The Bill Finger Award For Excellence In Comic Book Writing, 2005
Tapak asma

Jerry Siegel (lair ing Cleveland, Ohio, Amerika Serikat, 17 Oktober 1914 – tilar donya ing Los Angeles, California, Amerika Serikat, 28 Januari 1996 kanthi umur81 taun) yaiku sawijining penulis komik Superman kang misuwur banget ing taun kaping 20.[1] Jerry Siegel mulai nulis komik Superman karo Joe Suster (kanka rikala isih cilik) ing taun 1933.[1] Wiwitane, komik Superman dipublikasekake minangka komik strip, nanging ora ana kang kepincut.[1] Ing taun 1938 Superman wiwitane dipublikasekake, ing sawijining majalah komik.[1] Komik iki ndadekake bisnis komik dadi misuwur banget.[1]

Komik[sunting | sunting sumber]

Komik kang ditulis dening Jerry Siegel ing antarane yaiku:[2]

  • Joe, Zaza Mystic, Joe Yank, Kid Cowboy , Script for Superman, Adam Strange, Legion of Superheroes, Fly-Man, Jimmy Olsen, Lois Lane, Supergirl (1959 - 1966).
  • Script for Archie, Black Hood, Fly Girl, Mr. Justice, Shadow (1964 - 1967).
  • Script for X-Men, Kazar, Human Torch (1970-an).
  • Scripts for charcters from Disney (Junior Woodchucks) and Walter Lantz (Woody Woodpecker) (1967- 1970-an).
  • Scripts for Disney stories (Donald Duck, Uncle Scrooge, Mickey Mouse) 1970-an.
  • Script for The Starling 1983 - 1984.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en) Jerry Siegel, lambiek.net. Diundhuh tanggal 11 Juni 2010.
  2. ^ (en) Jerry Siegel, coa.inducks.org. Diundhuh tanggal 11 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jerry_Siegel&oldid=832540"