Jean-Paul Gaultier

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jean-Paul Gaultier.

Jean Paul Gaultier yaiku sawijining perancang mode asal Perancis.[1] senajan luwih dikenal minangka perancang mode, dheweke ora mung ngrancang busana larang kanggo pria lan wanita, nanging uga nyediakake sandhangan balet, sandhangan kanggo film, lan uga adol minyak wangi.[1] Jean-Paul Gaultier lair ing Arcueil, Prancis tanggal 24 April 1952. [1]Gaultier yaiku anak tunggal saka pasangan akuntan kang ngarep-arepake dheweke dadi sawijining guru Spanyol.[2] gaweane minangka perancang didayani dening simbahe yaiku Marie Garrabe, sawijining penghipnotis lan ahli pengobatan alternatif kang ndorong dheweke sinau nramcang lan gawe sketsa.[2] Gaultier sadar ngenani bakate mau sawise enyuk ukuman saka gurune amarga sawijining penari yaiku Folies Bergere kang gawe dheweke kudu mlaku ngubeng sekolah kanthi nggambar sekolah.[2] Nanging ukuman mau malah gawe dheweke dadi sadar duweni bakat nggambar.[2] Gaultier bolos saka sekolah amarga nggambar koleksi mode kang dikirimake ng pirang-pirang omah mode.[3] Ing taun 1970, dia dadi asisten saka perancang Pierre Cardin. Sawise kuwi, dheweke nyambut gawe marang Jacques Esterel.[3] Ing taun 1974, Gaultier nambut gawe maneh marang Pierre Cardin lan dheweke dikirim ing Manila.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (Inggris)American Heritage Dictionary (2004). The Riverside dictionary of biography. Houghton Mifflin Harcourt. ISBN 978-0-618-49337-1. Hal.309
  2. ^ a b c d Inggris)Cole, Shaun; Claude J. Summers, "[www.glbtq.com/arts/gaultier_jp.html Gaultier, Jean-Paul]", glbtq: An Encyclopedia of Gay, Lesbian, Bisexual, Transgender, and Queer Culture, 23 November 2004. Diakses pada 9 Mei 2010.
  3. ^ a b c (en)"Jean Paul Gaultier", 2010. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jean-Paul_Gaultier&oldid=830894"