Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jean Dausset

Dausset in 1968
Lair 19 Oktober 1916
Toulouse, Perancis
Kabangsan Perancis
Babagan Imunolog
Misuwur amarga major histocompatibility complex, CEPH
Notable awards Bebungah Nobel Fisiologi/Kedokteran taun 1980
Penghargaan Wolf dalam kedokteran (1978)

Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset (lair 19 Oktober 1916; umur 97 taun) piyambakipun inggih punika imunolog Perancis. Piyambakipun angsal Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedokteran nalika taun 1980 sesarengan kaliyan Baruj Benacerraf sarta George Davis Snell kangge panemuan kaliyan pencirian gen ingkang njangkep wonten ing kompleks histokompatibilitas mayor.

Amargi Bebungah Nobel ingkang nate dipuncepeng sarta anugerah saking Televisi Perancis, Dausset saged ndamel Pusat Studi Polimorfisme Manungsa (CEPH) nalika taun 1984, ingkang saniki asmanipun sampun dipungantos dados Foundation Jean Dausset-CEPH.

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Penghargaan Nobel dalam Fisiologi atau Kedokteran Cithakan:Penghargaan Wolf bidang Kedokteran