Iwak Kod

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gadidae
Temporal range: Oligocene–Recent
Atlantic cod, Gadus morhua
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Actinopterygii
ordo: Gadiformes
kulawarga: Gadidae
Rafinesque, 1810
Genera

Arctogadus
Boreogadus
Eleginus
Gadiculus
Gadus
Melanogrammus
Merlangius
Microgadus
Micromesistius
Pollachius
Raniceps
Theragra
Trisopterus

Iwak kod menika salah satunggaling iwak ingkang gesangipun wonten ing samudra. ulam kod kalebet spesies ingkang hatinipun saged dipun-produksi kanggé damel minyak hati kod. Sesarengan kaliyan iwak haddock lan plaice, ulam kod menika salah satunggaling ulam ingkang umum dados fish and chips utawi dedhaharan awujud ulam lan kenthang.

Sampun turun temurun bilih minyak kod dipunpitadosi saged kanggé obat. Wonten ing abad 18, minyak kod kanthi prosès pemanasan ngginakaken wap ngasilaken warna ingkang langkung pudar. Kala menika raosipun tasih dèrèng echo lan kaginakaken kanggé ngrawat laré-laré ingkang nembe gerah riket. Tiyang Eskimo arang kenging artritis reumatoid amargi kathah dhahar ulam. Tiyang Jepun ugi ngutamiaken iwak saéngga wonten ing kalih negara menika tingkat gerah sendi langkung andhap tinimbang negara sanès [1].

Saking rumiyin minyak kod dipunpitadosi minangka obat paling saé. Minyak menika mambu amis amargi khasiatipun ingkang ageng. Laré-laré padatanipun dipunparingi minyak kod amargi minyak kod saé kanggé nutrisi otak lan nuwuhaken daya kecerdasan [2] .

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Khasiat minyak ikan kod (dipun-akses tanggal 19 November 2012).
  2. ^ [2], Manfaat minyak ikan kod (dipun-akses tanggal 19 November 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iwak_Kod&oldid=835484"