Istana Wilanów

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wilanów
Istana Wilanów
Istana Wilanów

Istana Wilanów inggih punika salah satunggalipun monumen paling wigati saking periode Baroque Polandia. Sajarah gedhung punika inseperable, ingkang dipundamel dening Raja Jan Sobieski III. Ing taun 1677, griya nembe dipunwangun piyambak ing wolls ingkang tebih saking ramenipun kastil. Struktur punika nembe rampung ing taun 1696 lan nggabungaken unsur-unsur manor mulia, vila ing negara Italia lan Perancis ing istana gaya Louis XIV. Interior Istana dipunpundhut saking panobatan Sobieski lan kamenangan ing Vienne. [1]

Sajarah Istana Wilanów[sunting | sunting sumber]

Rikala raja sampun sèda, Istana dipungadhahi dening lare-larenipun, lan ing taun 1720, properti ing Istana dipuntumbas dening tiyang wadon ingkang sugih ing Polandia.<!- saking dinten-dinten Elizabeth Sieniawska.(ora cetha karepe)--> Ing taun 1730, Istana, tigang taun dipungadhahi raja Agustus Strong II, ingkang dadosaken dekorasi Istana dipungantos dening Agustus Strong II. Ing tengah abad 18, properti Wilanów dipunwarisaken dening putri Czartoryski, istri dening panglima, Izabela Lubomirska. 69 taun salajengipun punika, Duchess maringaken Istana Wilanów kagem putri lan, Stanislaw Kostka Potocki. Amargi punika, salah satunggalipun museum ingkang setunggal ing Polandia dipunbikak ing Istana Wilanów taun 1805.

Arsitektur[sunting | sunting sumber]

Eksposisi gadhahi kalih bageyan: ing ngandhap, wonten Galeri Gambar Polandia. Panggenan menika wonten patung saking raja Polandia, wakil kulawarga raja abad ageng, pasukan berontak, seniman ingkang misuwur, lan tyang-tiyang ingkang kinurmatan ing Polandia.

Selajengipun Galeri Gambar Polandia, wonten apartemen istana karajaan. Kamar kagem partai-partai Polandia, papan kagem mirengaken tembang, papan kagem tamu, lan kanca-kancanipun, lan papan kagem nyambut damel.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Papan- papan ing Istana Wilanów:

  1. Coffin gambar
  2. Galeri gambar Polandia, c. 16 lan 17
  3. Gambar kamar Kaluarga Sobieski
  4. Papan Quiet
  5. Papan Tengah
  6. Papan ngajeng
  7. Kabinet Pastel
  8. Gambar kamar Kaluarga Poniatowski
  9. Dekorasi Kontusz Sabuk
  10. Galeri gambar Polandia, abad 18.
  11. Papan ing menara lor
  12. Galeri gambar Polandia, abad 19. Bagean setunggal
  13. Galeri gambar Polandia, abad 19. Bagean kalih
  14. Vestibulum
  15. The Raspberry Parlour
  16. Galeri Lukisan kasebat Museum
  17. Galeri Landsekap
  18. Kabinet Etruscan
  19. Galeri Lor
  20. Studi Galeri
  21. Papan ngajeng Ratu
  22. Papan tilem Ratu
  23. Para Vestibulum Agung
  24. Papan ngajeng Raja
  25. Papan tilem Raja
  26. Kapustakan Raja
  27. Kapel
  28. Lapidarium
  29. Galeri Kidul
  30. Patung Jan Sobieski III
  31. The White Hall
  32. Apartemen Putri Marshall Lubomirska[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.zacharz.com(dipuntingali tanggal 25 September 2011)
  2. ^ (en)www.wilanow-palac.pl(dipuntingali tanggal 25 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Istana_Wilanów&oldid=884662"