Istana Azuchi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Istana Azuchi
Menara Istana Azuchi

Istana Azuchi, kitha ing lèripun Omi Hachiman ing pante wetan Danau Biwa, wonten paningalan saking ekspresi Oda Nobunaga ingkang paling sae ing Jepang. Istana Azuchi gadhahi gedhung ingkang paling inggil ing donya. Inggih punika asma saking Oda Nobunaga kagem mrintah sedaya tiyang Jepang kados punika istana dipunwangun. Istana punika minangka ingkang no setunggal saking hirayamajiro, utawi dataran-gunung istana, gaya Istana Osaka, Nijo lan Himeji.[1]

Profil Istana Azuchi[sunting | sunting sumber]

  1. Ingkang wangun: Oda Nobunaga
  2. Taun: 1576
  3. Jenis: Hilltop
  4. Situs Bersejarah: Kusus Situs Sajarah
  5. Nilai historis: Top 100 Castles
  6. Lokasi Azuchi, Shiga Pref.
  7. Peta: Google Map
  8. Akses: Azuchi Station (JR Tokaido Line)
  9. Situs: Azuchi Kutha

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sajarah Istana Azuchi[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1575 Nobunaga sampun dados tiyang ingkang paling kiyat ing Jepang. Piyambakipun gadhahi kuwasa ing provinsi Owari lan Mino kagem putra agengipun Nobutada ing Jepang. Ing taun 1576, Nobunaga damel istana enggal lan gadhahi basis kiyatan ing Azuchi ing Danau Biwa. Ing panggenan menika gadhahi panggenan ingkang strategis kagem ngendalekaken Tokaida lan margi Nakasendo ing Kyoto lan dados margi kagem ing Danau Biwa. Kirang luwih 3,5 taun kagem biyangun sedaya menara utami lan benteng. Ananging sesampunipun Nobunaga dipunsedaaken dening Akechi Mitsuhide ing taun 1582 ing Kuil Honnoji, Istana Azuchi dipunbakar. Pambiyangunan Istana Azuchi malih inggih punika desain istana nandai titik balik kagem benteng benteng anyar. Ngatos wekdal punika, struktur puncak gunung ingkang luwih alit kagem pangintai.[2] ġ

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.yamasa.org(dipuntingali tanggal 29 September)
  2. ^ (en)www.jcastle.info(dipuntingali tanggal 29 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Istana_Azuchi&oldid=832943"