Irwan Prayitno

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox Governor

Prof. Dr. H. Irwan Prayitno, Psi, MSc., Datuak Rajo Bandaro Basa (Gelar Ningrat saka suku Tanjung, kecamatan Pauh, kutha Padang), (lair ing Jogjakarta, Indonesia, 20 Desember 1963; umur 50 taun) iku sawijining pulitikus lan gubernur Indonésia kang saiki njabat dadi Gubernur Sumatra Kulon wiwit 2009–2014.

Riwayat gesang[sunting | sunting sumber]

Irwan Prayitno lair ing Yogyakarta tanggal 20 Desember 1963 saka pasangan Djamrul Djamal (bapak) lan Sudarni Sayuti (ibu).[1] Ia namataken pendhidhikan tingkat ing SD Negeri 4, Kebon Baru, Cirebon pada tahun 1976 lan SMP Negeri 1 Padang pada tahun 1979. Sasampunipun namataken pendhidhikan SMA in SMA Negeri 3 Padang pada tahun 1982, ia mundhut Fakultas Psikologi saking Universitas Indonesia lan tamat taun 1988.[2] Prayitno continued his education at the Putra University in Malaysia where he obtained his master and PhD.[3]

In the 2009 legislative election, Prayitno was elected as member of People's Representative Council (DPR-RI) from the Partai Keadilan Sejahtera (Prosperous Justice Party). Prayitno resigned from the DPR-RI because he decided to run for the election as governor of West Sumatra on 30 June 2010.[4]

References[sunting | sunting sumber]

Footnotes
Bibliography
Sing mengku  sadurungé:
Marlis Rahman
Governor of West Sumatra
2010–present
Diganti déning:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Irwan_Prayitno&oldid=835104"