Insidious (film)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Insidious
An ominous-looking small boy  stares at the viewer as the credits are listed below.
Poster kang kababar ing bioskop
Sutradara James Wan
Produser Jason Blum
Oren Peli
Steven Schneider
Panulis Leigh Whannell
Paraga Patrick Wilson
Rose Byrne
Ty Simpkins
Barbara Hershey
Lin Shaye
Andrew Astor
Leigh Whannell
Musik déning Joseph Bishara
Sinematografi David M. Brewer
John R. Leonetti
Panyunting James Wan
Kirk Morri
Studio Haunted Movies
Distributor FilmDistrict
Stage 6 Films
Alliance Films
IM Global
Tanggal rilis
  • September 14, 2010 (2010-09-14) (TIFF)
  • April 1, 2011 (2011-04-01) (US)
[1]
Durasi 102 menit
Negara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Anggaran $1,5 yuta
Bathi reged $91.980.206[2]

Insidious iku sawijining film fantasi horor saka Amerika Sarekat kang dirilis ing tanggal 1 April 2011. Film iki dimainaké déning Patrick Wilson minangka Josh Lambert, Rose Byrne minangka Renai, lan Ty Simpkins minangka Dalton.[3]

Paraga utama[sunting | sunting sumber]

Crita[sunting | sunting sumber]

Awale Josh Lambert (Patrick Wilson) lan Renai (Rose Byrne) nyana yen omahe ana setane. Ana akeh kadadeyan aneh ing kana. Kadadeyan kang ora bisa diandharake karo logika. Cilakane, jebule dudu omahe kang ana setane. Ana makhluk saka alam liya kang lagi ngupaya mlebu ing sajroning awake putrane, Dalton.

Dalton (Ty Simpkins), putrane Josh lan Renai tiba banjur malih dadi koma. Renai kang pisanane sadhar yen ana kang ora beres nanging Josh kayane ora mitayani. Sawise ngalami dhewe, nembean Josh sarujuk arep pindhah. Nanging, jebule pindhahan iki dudu solusine. Kayane setan iku nginthili trus ning ngendi wae dheweke lunga.

Jebule, dudu omahe iku kang ana setane. Makhluk saka kegelapan iki ngupaya supaya bisa mlebu ing awake Dalton kang saiki lagi koma koma. Sawijining cara kanggo mbalekake roh Dalton menyang awake maneh yaiku mung Josh kang jebule uga duweni kamampuan ngrogoh suksma (nguculake roh saka awake dhewe) lan mlebu menyang alam liyane.[4]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (Basa Inggris)shickya.com Haunted House Film Insidious To Be Released on April Fool's Day (kaundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ (Basa Inggris)boxofficemojo.com Insidious (2011) (kaundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  3. ^ (Basa Indonésia)21cineplex.com INSIDIOUS (INSI) (diaksès tanggal 26 Agustus 2011)
  4. ^ (Basa Inggris)downloadfilem.com FILM INSIDIOUS (2010) (kaundhuh tanggal 26 Agustus 2011)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Insidious_(film)&oldid=870236"