Innocence of Muslims

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Innocence of Muslims
Gambar:Innocence of bn Laden movie poster.jpg
Poster film kanthi irah-irahan Innocence of Bn Laden ingkang dipunpasang ing ngarep Vine Theatre, Hollywood ing wulan Juni 2012.
Sutradara Alan Roberts[1]
Produser Nakoula Basseley Nakoula (utawi Sam Bacile)
Tanggal rilis 23 Juni 2012[2]
(Vine Theatre, Hollywood)
Negara Flag of the United States Amerika Serikat
Anggaran $50.000 – $60.000[3]

Innocence of Muslims, saderengipun kanthi irah-irahan Innocence of Bn Laden [sic] (irah-irahan produksi: Desert Warrior, irah-irahan ing internet: The Real Life of Muhammad and Muhammad Movie Trailer) inggih menika satunggaling film Amerika Serikat kanthi anggaran sekedhik taun 2012 kanthi tema anti-Islam.[4] Film menika dipunproduseri dening satunggaling panganut Koptik kanthi asma Nakoula Basseley Nakoula.[5] setunggal wulan sasampunipun film dipuntayangaken(tayang kaping pisan) ing Vine Theatre, Hollywood, kalih trailer film dipunlebetaken ing YouTube wonten wulan Juli 2012. Trailer film menika dipunalihswantenaken ing basa Arab, lan salajengipun dipunsebar kalihan satunggaling blogger Koptik katurunan Mesir-Amerika kanthi asma Morris Sadek.[6]

Lihat juga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng gawker
  2. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng hollie
  3. ^ Esposito, Richard, Ross, Brian and Galli, Cindy. "Anti-Islam Producer Wrote Script in Prison: Authorities, 'Innocence of Muslims' Linked to Violence in Egypt, Libya", abcnews.go.com, ABC News, September 13, 2012. 
  4. ^ Flaccus, Gillian (September 12, 2012). California man confirms role in anti-Islam film. Associated Press
    Nissbaum, Dion; Oberman, James; Orden, Erica (September 12, 2012). Behind Video, a Web of Questions. Wall Street Journal
    Smiley, Brett (September 13, 2012). Mystery Man Behind the Anti-Islam Film May Have Been Identified. New York
    Economy, Randy (September 13, 2012). World media converge on quiet Cerritos cul-de-sac in search of Anti-Islamic film maker. MediaNews Group
  5. ^ "APNewsBreak: US law enforcement: Nakoula is filmmaker of anti-Muslim movie blamed for violence", The Washington Post, September 14, 2012. 
  6. ^ Constable. Pamela (September 13, 2012). Egyptian Christian activist in Virginia promoted video that sparked furor. Washington Post

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]