Houston Rockets

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Houston Rockets

Cithakan:Tim NBA Houston Rockets inggih punika tim [bal basket Amerika ingkang kagabung wonten ing National Basketball Association.[1] Tim punika dumunung wonten ing kutha Houston, Texas.[1] Nama Rockets dipunpilih wonten ing sawijiningpada kontés pamadosan motto kutha San Diego nalika klub kasebut taksih dumunung wonten ing kutha San Diego.[2] Kutha kasebut minangka papan produksi roket Atlas ingkang dipunginakaken déning NASA.[2] Nalika San Diego dados markas NASA, Rockets tetep njaga nama kasebut éwadéné sampun pindhah dhateng Houston.[2] Houston Rockets sampun njuarai kompetisi NBA kping 2cacahipun, inggih punika rikala taun 1994 lan 1995, nalika dipunmotori déning Clyde Drexler lan Hakeem Olajuwon.[1]

Nalika kapisanan kagabung wonten ing NBA nalika taun 1971/72, Rockets mbekta Elvin Hayes (The Big E) ingkang minangka bintang tim kasebut. Ananging, setunggal taun candhakipun, Hayes dipuntransfer dhateng klub sanèsipun.[2] Wonten ing taun 1975, Rockets dumugi babak playoff kapisanan ing kompetisi NBA kanthi dipunpimpin déning Calvin Murphy lan forward Rudy Tomjanovich.[2] Setunggal taun candhakipun, Moses Malone, pemain basket kapisanan ingkang mlebet ing kompetisi profesional (American Basketball Association -ABA) sasampuning lulus saking SMA, kagabung kaliyan Houston.[2] Sesarengan kaliyan klub kasebut, Malone dados pemai paling apik ing NBA lan mbekta Rockets dhateng final wilayah Timur kanggé kapisanan nalika taun 1977.[2]

Nalika taun 1984, Rockets men-draft Hakeem Olajuwon, ingkang mbekta Rockets dumugi ing 1986 Finals nalika karier angka 2 ipun, wonten ing final kasebut Rockets kawon maih déning Boston Celtics. Nalika 7 season candhakipun, Houston Rockets gagal nglewati babak pisaan play-off kanthi cacah kaping 5. Dumugi pungkasanipun taun 1994 Houston Rockets kasil ngrebut gelar juara NBA ingkag kapisanan, nalika Olajuwon mimpin tim punika dumugi babak final. Rockets wangsul malih pikantuk gelar juara taun 1995. Ananging mekaten, sasampuning 2 taun kejayaan kasebut, Rockets boten naté malih dumugi ing final. malahan gagal duugi ing babak play-off sadanguning periode 1999–2003. Rocket nembe dumugi play-off malih sasampuning men-draft pemain China Yao Ming lan kedah nengga dumugi 2009kangge saged lolos saking babak kapisanan play-off.[3]

Nomor ingkang dipunpensiunaken[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Tickets-nba-basketball.com Houston Rockets Hostory. Dipunundhuh tanggal 12 Maret 2013.
  2. ^ a b c d e f g Sportsecyclopedia.com Houston Rockets. Dipunundhuh tanggal 12 Maret 2013.
  3. ^ "Rockets reach second round for first time since '97", ESPN, April 30, 2009. diaksès tanggal Maret 12, 2013. 
  4. ^ (en)http://www.nba.com/rockets/ Situs resmi


Cithakan:NBA

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Houston_Rockets&oldid=843208"